مسکن جزو اولیهترین نیازهایی است که هر کسی دارد. به همین دلیل، دولتها وظایفی در حوزه تأمین مسکن مناسب برای مردم برعهده دارند. به ویژه در شرایطی که قیمتها متعادل نیست و شاهد افزایش افسارگسیخته قیمتها هستیم، لزوم ورود دولت به موضوع و حمایت از اقشار ضعیف و متوسط کشور بیشتر احساس میشود.
در شرایط فعلی، در حالی که خانوارها برای دسترسی به مسکن مناسب با مشکلات جدی روبرو هستند و مسکن بخش زیادی از درآمد آنها را میبلعد، عدهای مشغول سوداگری و سوءاستفاده از شرایط هستند. در این شرایط، به زعم کارشناسان تنها راهکار این است که دولت به افزایش عرضه مسکن بپردازد.
تولید مسکن ملی مستلزم تأمین اعتبار و زمین مناسب است. در همین راستا، وظایف قانونی برای بانکها در حوزه مسکن مشخص شده است. آنها ملزم هستند سالانه 20 درصد از تسهیلاتشان را به حوزه مسکن اختصاص دهند. اما در عمل این اتفاق نیفتاده است و شبکه بانکی تمایلی به انجام این تکالیف قانونیاش ندارد.
پیشرفت پروژه های مسکن مطابق با برنامه ریزی های اولیه نیست
سیدمحمد جمالیان، نماینده اراک، خنداب و کمیجان در مجلس در خصوص لزوم چاره اندیشی دولت برای حل مشکلات مردم در حوزه مسکن در گفت وگو با خبرنگار قدس خاطرنشان کرد: موضوع مهم مسئله مسکن ملی است. متأسفانه شاهد هستیم که ساخت مسکن ملی در برخی از استانها بلاتکلیف باقی مانده است. مردم آورده خود را سر موعدی که اعلام شده است، تحویل داده اند ولی می بینیم که پیشرفت پروژه ها مطابق با برنامه ریزیهای اولیه نیست و این امر موجب نگرانی مردم شده است.
جمالیان گفت: در شهر اراک که حوزه انتخابیه بنده است، یک مسکن ملی 8 هزار و 112 واحدی وجود دارد که بعد از گذشته سه سال، پیشرفت پروژه بین 15 تا 20 درصد است. خانوارهایی که سه سال پیش پس انداز خود را به عنوان آورده اولیه به این پروژه ها آورده اند، توقع دارند هر چه سریعتر خانه هایشان را تحویل بگیرند. امروز آنها پاسخگویی نمی بینند و به شدت نگران هستند.
وی ادامه داد: ما به عنوان نمایندگان مردم این تقاضا را داریم که وزیر راه و شهرسازی با جدیت به موضوع ورود کند و اتمام پروژه های نیمه تمام مسکن ملی را در دستور کار قرار دهد. نیاز است این پروژه ها با فوریت تعیین تکلیف و متقاضیان از نگرانی خلاص شوند.
زمین ها در جایی عرضه شود که امکان ارائه زیرساختها وجود داشته باشد
وی ادامه داد: به خاطر ناترازی ای که در منابع بانکها شاهد هستیم، شبکه بانکی همکاری لازم را در حوزه تسهیلات ساخت مسکن ندارد. از طرف دیگر، با تورم روبرو هستیم و پیمانکاران نمی توانند به صورت اقساطی به مصالح ساختمانی دسترسی داشته باشند. در این شرایط، زمان عملیاتی سازی پروژه ها بسیار افزایش یافته است. به همین دلیل، نقش بانکها در پیشبرد پروژه های ساخت مسکن ملی بسیار حیاتی است.
این نماینده مجلس گفت: در ارتباط با عرضه زمین به متقاضیان نیز باید ملاحظاتی را مدنظر داشته باشیم. نیاز است زمینها در جایی عرضه شود که امکان ارائه زیرساختها نیز وجود داشته باشد. محلی که زمین در آن جا به مردم عرضه میشود و تسهیلات بانکی از اهمیت بالایی در طرح ملی ساخت مسکن برخوردار هستند. این مسائل نیاز به هماهنگی در سطح کلان دارد.
این نماینده مجلس در پایان گفت: مسئله ساخت مسکن و تکمیل نهضت ملی مسکن، شرط مجلس در زمینه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بوده است و باید دولت چهاردهم نسبت به تکلیف قانونی خود در افزایش عرضه مسکن و همچنین ساخت مسکن با ورود مستقیم توان مردمی و عرضه زمین دولتی به مردم در کنار تکمیل نهضت ملی مسکن پاسخگو مجلس باشد و به صورت ماهانه پیگیر این موضوع از دولت هستیم.
نظر شما